Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi

Vizyon: Kültürel mirası değerlendirebilen, Yaşanan hayatı yorumlayabilen, Problemlere çözüm üretebilen bireyler yetiştirebilmek.

Misyon: Öğrencilerimizin zihninde; özgürlüğe, ahlaka, kültürel mirasa ve saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak.

Başarılar: 1. Güzel Ezan Okuma yarışması il ve bölge birinciliği, Türkiye dördüncülüğü dereceleri. 2. Güzel Hutbe Okuma yarışması il ve bölge birinciliği derecesi. 3. Arapça Şiir yarışması il birinciliği ve Türkiye üçüncülüğü derecesi. 4. Kuranı Kerim Güzel Okuma yarışması il ikinciliği derecesi. 5. Satrançta il Birinciliği ve Türkiye finallerinde derece. 6. Tübitak Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması Bölge ikinciliği dereceleri.

Saatler: Başlama :08:00 Bitiş: 15:20
Isınma: Kalorifer (Doğal Gaz)
Yabancı Dil: İngilizce-Arapça
Taban-Tavan Puan Bilgileri: taban puan:448 tavan puan:493
Sportif Etkinlikler: Kick Boks Türkiye 2.liği. Masa Tenisi il birinciliği. Bisiklet yarışında il ikinciliği. Güreşte ferdi il birinciliği, takım olarak il üçüncülüğü. Futsal dalında imam hatip liseleri arasında il birinciliği, il genelinde üçüncülük derecesi elde edildi.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Kontenjan Bilgileri: 90

WEB - https://adiyamanihl.meb.k12.tr

Adres - Siteler Mh. Atatürk Blv. Yanyolu Pk02200 Adıyaman Merkez/Adıyaman

Biyoloji Laboratuvarı :1
Öğretim Şekli :Normal

Yerleşim Yeri - Siteler Mahallesi Atatürk Bulvarı Devdağlar Petrol Karşısı No:351 Merkez/ ADIYAMAN

Adres - Siteler Mh. Atatürk Blv. Yanyolu Pk02200 Adıyaman Merkez/Adıyaman

Ulaşım Otobus-Minibüs